LAT Fighters Tinju Retreat #1. Oh Seronoknya Bisnes !!

Teks dan Gambar : Aqilah Rohizad

LAT Fighters Tinju Retreat #1 adalah kelas retreat pertama yang dianjurkan oleh Master Zahirah dan suaminya Master Hafizan untuk tahun 2017. Group LAT Fighters Tinju ditubuhkan oleh mereka sebagai inisiatif untuk kembangkan potensi anak cucu di bawah susur galur Legasi Anugerah Terindah (LAT). Kalau sebelum ini Cik Qila ada menulis tentang kelas di Secret Group FB Team Pursuit, tapi kelas khas Master Zahirah ini bukan secara online tetapi memang betul-betul seolah-olah kita berada di dalam kelas dan pensyarah sedang mengajar di depan. Selama ini, hanya dengar nama dan baca kisah inspirasi, tapi kali ini, dapat berjumpa sendiri dan menadah ilmu dengan mata kepala sendiri. Lain sungguh auranya. 

Kelas ini diadakan di HQ Shaklee iaitu di Sunway Pinnacle pada 12 Mac 2017. Ya, kami bersungguh-sungguh keluar dari kepompong selesa untuk menuntut ilmu di hari Ahad. Sedang orang lain masih bergolek di tilam empuk memeluk anak dan suami, kami dah terpacak di lobi Sunway Pinnacle seawal 9 pagi lagi. Cik Qila memang sangat suka pergi ke kelas. Sebelum serius berbisnes dulu, Cik Qila suka sertai seminar ilmu oleh tokoh-tokoh agama seperti Yasmin Mogahed dan Nouman Ali Khan. Kini, bila nak fokus bisnes, Cik Qila kejar pula kelas-kelas oleh Masters dalam Shaklee. Kelas online lagi-lagi untuk personal branding pun Cik Qila hadiri. Contohnya, Tuan Al Irfan Jani, Cikgu June Mohd Som dan sifu Faisal Abdullah. Pendek kata, Cik Qila memang sukakan ilmu lah. Dan jika ada masa, mesti akan dipenuhi dengan majlis-majlis ilmu. 

Jadi, apa yang Cik Qila belajar dalam kelas LAT Retreat ni?

Sesi kami dimulakan dengan soal jawab dan tips untuk berjaya. Contohnya tips untuk ubah mindset. Bagaimana kita nak melawan akal jahat dalam diri yang sentiasa berbisik kepada kita untuk hentikan bisnes. Bagaimana nak mendepani soalan-soalan dari customer. Bagaimana nak menulis storytelling berkesan di FB. Semua itu dikongsikan oleh Master Zahirah dan Hafizan juga dari leaders yang lain. Contohnya Kak Raihanah yang memberi tips tentang bagaimana menjual berbotol-botol Vivix sebulan. Dan tak lupa juga tips menjual secara offline. 

Satu yang Cik Qila kagum adalah kegigihan ibu-ibu membawa anak mereka bersama untuk join kelas. Yang bertolak seawal Subuh dari Pahang ke Sunway Pinnacle, yang memandu dari Melaka. Yang sambil mendengar tips, sambil menyusukan anak di balik tudung. Anak-nak berlari dari depan ke belakang tak kurangnya juga. Betullah kata orang-orang hebat, nak berjaya takkan ada alasan. Anak kecil pun tak menjadi alasan untuk mereka ini hadir ke kelas. 

Jom layan gambar.

dav
Cik Qila dan Master Zahirah
LAT Retreat
Doakan kami capai target kami!!
dav
Cik Qila, Master Laila, Mommy Mimie, Senior Key Codi Athirah

Jom sertai Shaklee. Hubungi Cik Qila di nombor di bawah. Semoga kita sama-sama berjaya dunia akhirat. 

WHATSAPP : 6017-264 4198

FACEBOOK : Aqilah Rohizad

FB PAGE : In Love With Your Health 

Pengedar Shaklee Balakong, Serdang, Putrajaya, Cyberjaya

Special Coaching Untuk Team Pursuit

Teks dan Gambar : Aqilah Rohizad

Semalam tarikh 15 Mac 2017, Cik Qila buat sesi “coaching” khas untuk anak didik yang berada di bawah susur galur Cik Qila. Ya, dalam bisnes Shaklee, sesiapa yang berdaftar menjadi ahli di bawah seorang Shaklee Independent Distributor dan komited untuk menjana income sehingga 4-5 angka sebulan, wajar ada team yang hebat. Upline yang berwibawa dan bertanggungjawab wajib didik dan bimbing anda sehingga berjaya. Dan Cik Qila adalah salah seorang daripada SID yang berwibawa dan akan terus bertanggungjawab memberi sehabis baik untuk team Cik Qila. InsyaAllah. 

“Di mana Cik Qila jalankan kelas ni?”

Cik Qila ada satu Secret FB Group yang dibangunkan khas untuk anak cucu Cik Qila di Team Pursuit. Di dalam group rahsia itulah Cik Qila berkongsi tips untuk memulakan bisnes, tips untuk membina personaliti di FB, tips untuk melawan ketakutan dan melawan persepsi negatif dan sangka buruk dalam perniagaan. Macam-macam lagilah yang dikongsikan. Dan group tu akan sentiasa dikemaskini dengan info terbaru dari Shaklee ataupun kelas-kelas yang boleh kita sertai. Group ini bukan hanya terhad kepada mereka yang ingin fokus bisnes, tetapi sesiapa sahaja yang ingin menjadi ahli Shaklee dan hanya untuk “own consumption”. Bijak tau mereka ni. Walaupun tidak berminat untuk bisnes, masih lagi mendaftar jadi ahli di bawah Cik Qila untuk nikmati kelebihan-kelebihan yang customer biasa takkan dapat. Untuk kelebihan menjadi ahli Shaklee, boleh klik ni SINI. 

Berbalik kepada kelas di Secret Group tadi, kelas Cik Qila semalam menggunakan format FB Live. Mark Zukerberg dah bagi kemudahan untuk kita guna, jadi kita manfaatkanlah sebaiknya. Ada bagusnya juga. Pada pandangan Cik Qila lah, menggunakan method FB Live ini menjimatkan masa, dan seolah-olah macam bertalaqqi lutut bertemu lutut dengan anak cucu. Boleh dengar suara, boleh buat demo secara “live”. Nak dijadikan cerita, ada pula yang kata Cik Qila garang bila bersuara. Mana taknya, memek muka tak dapat nak dilihat sebab ditutup dengan niqab. Siap kata tegas dan gigih betul Cik Qila bagi tugasan semata-mata nak lihat anak cucu berjaya. Cik Qila bukan nak garang tak bertempat ye. Garang bersebab. Dan atas tanggungjawab untuk curahkan ilmu. 

Pada yang nak bersama-sama buat bisnes Shaklee dengan Cik Qila di Team Pursuit, amatlah dialu-alukan. Tapi ingat, Cik Qila bagi “warning” awal-awal. Bersedia untuk dijerit dan dicubit sepanjang proses “coaching” tau………. (“,) 

Dalam kepala dah fikir topik yang Cik Qila nak kupas dalam kelas seterusnya. Doakan kita semua berjaya dunia akhirat ya!!