Senarai Home Office dan Cawangan Shaklee Seluruh Malaysia

Teks dan gambar : Aqilah Rohizad

Pada yang berminat untuk menjadi ahli atau membeli sendiri sebarang produk Shaklee tanpa melalui upline, atau selain daripada kaedah online, anda boleh datang ke mana-mana pejabat cawangan Shaklee yang berada di seluruh Malaysia. Di entri ini, Cik Qila akan kongsikan khas buat para pembaca blog ini lokasi dan alamat pejabat-pejabat cawangan Shaklee. Sepanjang berkecimpung dalam bisnes Shaklee, Cik Qila hanya berpeluang untuk ke dua buah pejabat sahaja iaitu Home Office di Sunway Pinnacle dan pejabat cawangan Shaklee Kuala Lumpur. 

Home Office (Ibu Pejabat Shaklee Malaysia)

Ibu pejabat Shaklee Malaysia terletak di Sunway Pinnacle. Hampir sangat dengan pusat beli-belah Sunway Pyramid tu. Alamat penuh adalah seperti berikut:

Shaklee Products (M) Sdn Bhd
Level 9,
The Pinnacle,
Persiaran Lagoon,
Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan

Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3099

Waktu operasi :

Isnin – Sabtu:     10.00 pagi -7.00 malam

Ahad : Tutup 

Emel : customerinquiry@shaklee.com.my

Kaunter dan ruang menunggu di HO

Semasa pertama kali jejakkan kaki ke HO ni, Cik Qila teruja campur berdebar sebenarnya. Sebab security featuresnya sangat canggih pada pandangan Cik Qila. Melangkah saja masuk ke dalam lobi, kita akan disambut oleh satu ruang legar yang besar. Kad pengenalan perlu diserahkan kepada petugas kaunter atau polis bantuan yang bertugas. Selepas kad pengenalan di”scan”, kita akan dapat kad akses untuk naik ke atas. Kalau datang semula ke sini, tak payah daftar masuk di kaunter. Pergi sahaja ke “self check-in” kiosk. Masukkan kad pengenalan, dan mesin tu akan terus keluarkan kad akses untuk kita. Canggih kan?

Bila nak naik lif, kita perlu sentuh kad akses tu pada lif, sentuh nombor 9 di skrin, dan lif akan terus bawa kita ke Level 9. Dalam lif takde butang-butang tingkat untuk ditekan ye. Sebab kita dah “touch” awal-awal dekat luar. Gambar di atas tu adalah susun atur kaunter dan ruang menunggu semasa kita beli barang.

Selain daripada itu, di HO ni juga ada ruang permainan kanak-kanak, bilik seminar, tandas dan meja-meja perbincangan. Sementara order barang, boleh tinggalkan anak-anak main dekat “mini playground” tu. Lagi-lagi masa hari closing. Mesti sibuk nak kira-kira untuk cukupkan UV ye dak? 

Gambar di atas tu gelap dan takde orang bukan sebab apa. Waktu itu hari Ahad, HO tak dibuka. Tapi Cik Qila hadiri kelas anjuran Master Zahirah waktu tu. Sambil-sambil ambil lah gambar sekali untuk tujuan blog ni.

Pejabat Cawangan Shaklee Kuala Lumpur

Alamat penuh:

No. 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai, Kuala Lumpur

Waktu operasi :

Isnin – Jumaat:     10.00 pagi -7.00 malam

Sabtu  minggu pertama dan ketiga : 10.00 pagi -7.00 malam

Ahad : Tutup 

Telefon : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Rumah Cik Qila sebenarnya lebih hampir dengan Shaklee KL dan disebabkan itu jugalah Cik Qila dan Encik Zauji memang “prefer”untuk beli barang di sini. Pejabatnya lebih kecil berbanding HO di Sunway. Maklumlah, nama pun cawangan kan. Masuk saja pintu, boleh terus nampak kaunter dan ada beberapa meja untuk perbincangan dan menunggu. 

IMG-20170205-WA0026
Di hadapan Pejabat Shaklee KL

Untuk alamat pejabat-pejabat lain boleh lihat di bawah. 

Pejabat Cawangan Shaklee Ipoh

32, Medan Istana 1,Bandar Ipoh Raya,30000 Ipoh.

Waktu operasi :

Isnin – Jumaat:     10.00 pagi -7.00 malam

Sabtu  minggu pertama dan ketiga : 10.00 pagi -7.00 malam

Ahad : Tutup 

Telefon: 605-241 8260

Fax: 605-241 8263

 

Pejabat Cawangan Shaklee Pulau Pinang 

No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,

Pusat Komersial Sunway Perdana,

13700 Seberang Jaya,

Pulau Pinang.

Waktu operasi :

Isnin – Jumaat:     10.00 pagi -7.00 malam

Sabtu  minggu pertama dan ketiga : 10.00 pagi -7.00 malam

Ahad : Tutup 

Tel: 604 – 383 8261
Fax: 604-383 8560

 

Pejabat Cawangan Shaklee Kota Bharu

19, Section 25, Bandar Kota Bharu,Jalan Sultan Yahya Petra,15200 Kota Bharu.

Waktu operasi :

Ahad hingga Khamis : 10.00 pagi hingga 7.00 malam

Sabtu (minggu pertama dan ketiga) : 10.00 pagi hingga 7.00 malam

Jumaat : Tutup

Telefon: 609-747 8688

Fax: 609-747 7711

Pejabat Cawangan Shaklee Johor Baharu

47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.

Waktu operasi :

Isnin – Jumaat:     10.00 pagi -7.00 malam

Sabtu  minggu pertama dan ketiga : 10.00 pagi -7.00 malam

Ahad : Tutup 

Tel: 607–350 7245
Fax: 607–350 7804

 

Pejabat Cawangan Shaklee Kota Kinabalu

Lot 4.1, Neutron Point,Lorong Poin Neutron, Jalan Lintas Khidmat,88300 Kota Kinabalu.

Waktu operasi :

Isnin – Jumaat:     10.00 pagi -7.00 malam

Sabtu  minggu pertama dan ketiga : 10.00 pagi -7.00 malam

Ahad : Tutup 

Telefon : 6088-393 848

Fax: 6088-393 851

Info yang Cik Qila baru dapat ialah, Home Office Shaklee akan berpindah ke lokasi baru yang lebih canggih dan best daripada sekarang ni. Sebaik sahaja Shaklee announce office baru dah siap, Cik Qila akan terjah dan tulis di blog ni, okay?

Sekarang anda dah ada senarai pejabat cawangan Shaklee ni, boleh lah anda membeli secara direct di kaunter atau pun untuk tujuan pendaftaran ahli. Kalau nak daftar sendiri, isikan nombor ID Cik Qila pada borang pendaftaran tu tau. Barulah mudah untuk Cik Qila bagi panduan nanti. Cara-cara mendaftar keahlian boleh rujuk di SINI. 

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan keahlian atau produk Shaklee, hubungi Cik Qila di

WHATSAPP : +6017 – 264 4198

FACEBOOK : Aqilah Rohizad

FB PAGE : In Love With Your Health

Advertisements