10 Manfaat Vivix Shaklee

Bismillah. 

Assalamualaikum semua. Selamat hujung minggu. Tak terlambat juga untuk Cik Qila ucapkan Selamat Tahu Baru. Sekejapje dah hampir seminggu kita berada di tahun 2017. Tahun baru selalunya orang akan bercerita tentang azam baru. Apa azam korang tahun ni? Atau masih carry forward azam tahun lepas? Hehe. 

Cik Qila pun ada juga azam dan impian yang tertangguh. And InsyAllah nak usaha supaya boleh dicapai dalam tahun ini. Okaylah, jom kita cerita tentang Vivix Si Tonik Ajaib dan apa kebaikannya.

REVOLUSI PENEMUAN SHAKLEE 

Vivix – sejenis minumum campuran botani – adalah sebuah revolusi dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Apa itu Polifenol? Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang mengandunfi anti-oksidan dan sel anti-penuaan. 

4 MEKANISME PENUAAN 

  1. Kerosakan DNA – Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pangkalan data genetik yang akan mengganggu fungsi sel dan kelanjutan usia (longevity). Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki DNA di peringkat selular. 
  2. Kawalan Genetik – Kawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur pada peringkat selular. Dalam satu penemuan utama, ujian klinikal Vivix menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu kawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan.
  3. Penurunan Pengeluaran Tenaga Mitochondria adalah penjana tenaga dalam sel yang menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis atau pembentukan baru untuk meningkatkan tenaga dalam sel. 
  4. Lebihan protein AGEProtein AGE (Advanced Glycation End Products) yang berlebihan boleh menyebabkan kerosakan di peringkat selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan kelanjutan usia. Ramuan Vivix adalah 10 kali lebih kuat daripada  resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE. 

 

kebaikan-vivix

 

Vivix telah terbukti membantu memulihkan penyakit seperti:

  • Mengurangkan arthritis
  • Meningkatkan daya ingatan
  • Anti – inflamasi
  • Mengawal selia estrogen
  • Menghalang alzheimer
  • Menghalang kejadian tumor
  • Memulihkan diabetes

 

vivix-jan-17-promo

Januari adalah bulan promosi Vivix. Ada dua langkah untuk dapatkan Vivix dengan penjimatan berganda. 

  1. TWIN PACK
    • Diskaun 5% 
    • Keahlian Percuma
    • Pos Percuma
    • Cashback 5%
    • Penjimatan sehingga RM 200
  2. BELI 6 PERCUMA 1
    • Kumpulkan sehingga 6 ahli keluarga / sahabat / rakan sekerja dan dapatkan botol ketujuh secara PERCUMA.
    • Penjimatan sehingga RM 500

 

Jadi, jom hubungi Cik Qila untuk dapatkan VIVIX  anda di:

WHATSAPP : 6017-264 4198

FACEBOOK : Aqilah Rohizad

FB PAGE : In Love With Your Health 

Ingin beli secara online melalui Portal E-Sell? Klik gambar di bawah.

esellshaklee

 

PENAFIAN : Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Advertisements

3 thoughts on “10 Manfaat Vivix Shaklee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s